Decoratiune pentru 1 Decembrie

Noi suntem romani! Si ce daca locuim intr-o tara saraca si avem o multime de nemultumiri si de nevoi?! Tot romani suntem, si ar trebui sa ne iubim tara asa cum este ea, macar pentru istoria ei, pentru eroii ei, pentru momentele de solidaritate ale romanilor, pentru muntii, raurile, campiile si marea ei, pentru traditii si obiceiuri. Eu imi iubesc tara si consider ca, de 1 Decembrie, ar trebui sa-mi arat atasamentul decorand casa cu tricolorul romanesc. Dar nu am un stindard pe care sa-l expun mandra la fereastra sau la usa si sa le trezesc trecatorilor o clipa de patriotism, dar am gasit solutia care sa bucure privirile celor din casa. Cred ca fiecare dintre noi poate sa adopte metoda aceasta.

Am facut mai multe decoratiuni pentru 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Acum voi posta doar doua dintre ele si va invit sa ne urmariti pentru a vedea si celelalte idei.

Decoratiunile prezentate  sunt de dimensiuni mari. Ele pot fi atarnate de usi, de exemplu la gradinite, scoli sau alte institutii ale statului sau pot fi asezate pe mobilier.

Ce culori frumoase are steagul Romaniei!

Cum sa faci decoratiunea pentru 1 Decembrie

Materialele necesare sunt:

* hartie colorata rosie, galbena si albastra

* panglica in una din culorile steagului romanesc. Eu am ales albastru, fiindca florile albastre erau mai mici si prin panglica am compensat lipsa culorii.

* lipici hartie

* lipici cald, aracet/prenadez sau scotch dublu adeziv

Cum procedam:

Pentru decoratiune cu panglica pregatiti o coala marime A4 si una A5 culoarea rosie, o coala A4 culoarea galbena si doua coli A5 culoarea albastra. Toate aceste coli se taie in jumatati si se pliaza ca evantaiul, pe latimea foii. Alegeti mijlocul fiecarei bucati de hartie, in parte,  si indoiti. Uniti cate doua jumatati, care au format cate 4 parti componente, de aceasi marime si lipiti toate partile componente. Veti forma flori circulare.

Vezi imagini in articolul „Insigna de merit”. Aceste flori circulare le lipiti cu un adeziv foarte puternic pe o panglica. La capatul panglicii, puteti sa faceti o agatatoare, fie atasati din ata, fie faceti in panglica o gaica, ca la nasturi.

Pentru decoratiunea cu flori conice pregatiti doua coli A4 culoarea rosie, doua coli A5 culoarea galbena si doua coli A6 culoarea albastra. Altfel spus, culoarea rosie marimea A4, culoarea galbena jumatate din cea rosie si culoarea albastra jumatate din cea galbena. lToate bucatile de hartie le taiati in jumatate si le pliati in forma de evantai, pe lungimea foii. Alegeti mijlocul fiecarei bucati de hartie si indoiti. Uniti cate doua jumatati de aceeasi marime si culoare. Veti forma cate un triunghi (evantai) cu unghi de 90 grade. Incercati sa uniti cele doua laturi drepte si lipiti cu lipici de hartie. Veti forma o floare conica. Prindeti florile una de alta, de la cea mai mare la cea mai mica, prin lipici cald.

Vezi imaginea in Paint (asa se intampla cand lucrezi noaptea si nu ai lumina propice pentri poze. te chinui sa reprezinti in paint.)

Reclame

6 comentarii

  1. Multumesc, din nou. Florile conice sunt destul de greu de realizat si nu sunt indicate pentru cei mici, insa florile rotunde merg foarte bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s