Crizantema – regina florilor de toamna

Ati dat vreodata un search pe Google imagini sa vedeti cate feluri de crizanteme sunt? Crizanteme albe, galbene, caramizii, portocalii, roz, ciclam, roscat, bordo, visinii, mov, cu petale lungi ascutite, scurte si rotunde, late, subtiri, ondulate, simple, duble s.a.m.d. Este imposibil sa nu iubesti aceste flori, cand ele iti infrumuseteaza gradina si casa atunci cand totul in jur pare parasit, toamna, cand te cuprinde regretul parasirii, tristetea la gandul ca pasarile au plecat in tari mai calde, ca frunzele verzi ale copacilor parasesc pentru multa vreme aceasta lume, ca soarele si iarba verde nu ne mai imbie la picnicuri vesele.

Si atunci, nu pe buna dreptate numim CRIZANTEMA – Regina Florilor De Toamna?!

Diana a incercat sa aduca un omagiu aceste superbe flori, pe care noi o iubim foarte mult. A interpretat-o pe mandra crizantema asa cum i-a ramas ei la suflet si a scris si cateva versuri, pentru a copleta omagiu. Versurile ii apartin.

Crizantema

Regina florilor de toamna

e crizantema, Marea Doamna.

Printre frunzele pictate

troneaza cu demnitate.

Ea nu este un prieten de-o vara,

ea ramane atunci cand

toate celelalte zboara.

Reclame

5 comentarii

  1. O fetita talentata cu adevarat si o mama mandra de fetita ei. O creatie foarte reusita, desen si poezie laolalta. Am si eu niste crizanteme primite tocmai de la Botosani, din gradina bunicii si imi incanta ochii. sunt intradevar niste flori superbe.

  2. Doar Diana poate face arta dintr-o floare de gradina! Felicitari Diana! Amy, ai toata admiratia mea pentru creativitatea si talentul Dianei, si imbratisarile mele toate pentru toata iubirea care o arati copilelor tale prin gesturile acestea minunate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s