Curiozitati despre lacuste

Curiozitati despre lacuste

Stiati ca:

* In antichitate, lacustele erau considerate o pedeapsa de la Dumnezeu si aduceau spaima in randul populatiei. Atat cronicarii, naturalistii cat si restul populatiei descriau aceasta calamitate naturala ca fiind „sfarsitul lumii”.

* In general, lacustele traiesc izolat, dar cand dupa  o seceta indelungata cad ploi abundente, din ouale depuse de lacuste ies un numar urias de larve. Densitatea lor atinge mii de indivizi pe metru patrat.

* Din cauza lipsei de hrana, larvele migreaza  pe pamant intr-o directie fixa pe care nu o schimba indiferent de obstacolele intalnite. Coloanele de larve sunt uriase, formate de milioane de indivizi.

* Lacustele adulte formeaza „nori de lacuste” care se deplaseaza cu 40 km pe ora.

* Sunt capabile de pagube uriase. In Argentina, 20 de hectare cultivate cu tutun au disparut intr-o jumatate de minut sub actiunea lacoma a lacustelor.

* Lacomia lor este proverbiala. O tona de insecte devoreaza zece tone de vegetatie.

* Lacustele vaneaza in timpul noptii greierii care dorm. Exista specii care se devoreaza intre ele. Acestea sunt insensibile la durere si incep prin a-si manca picioarele din fata, apoi corpul. Nu fac acest lucru din cauza lipsei de hrana.

Desi lacustele sunt combatute cu mijloace moderne, continua sa ramana o adevarata calamitate naturala prin unele parti ale Africii, Asiei si Americii de Sud.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s